Duikbril camera’s uitgelicht

De zomervakantie komt steeds dichterbij en misschien ben je wel van plan om tijdens je vakantie gaan duiken. Dit bijzondere avontuur wil je natuurlijk met iedereen delen, en daarom zoek je een goede camera voor onderwater. Speciaal voor de duikers heeft Liquid Image duikbrillen met ingebouwde camera op de markt gebracht. In dit artikel lees je de verschillen tussen de verschillende duikbril camera’s van dit populaire merk.

Liquid Image Explorer Series 8MP

De goedkoopste duikbrilcamera die beschikbaar is van het merk Liquid Image is de Explorer series 8MP. Dit model beschikt zoals de naam al doet vermoeden over een 8 megapixel camera voor het maken van foto’s. De maximale video resolutie is 640X480 pixels (VGA). Met behulp van een micro sd kaart is het geheugen van deze camera uit te breiden tot 32GB. Deze camera is geschikt voor het filmen in het zwembad of voor het vastleggen van snorkel tochtjes. Wanneer je van plan bent om dieper dan 5 meter te gaan duiken is deze duikbril camera niet geschikt.
Liquid-image-Explorer-Series-8MP

Liquid Image VideoMask-HD 320

De Liquid Image Videomask HD 320 zit in een hogere prijsklasse dan de hierboven besproken duikcamera. Dit prijsverschil is duidelijk terug te zien in de specificaties van het product. Met deze camera film je namelijk in HD resolutie (720p). De maximale fotoresolutie van deze duikbril is 2592×1944 pixels waardoor je gegarandeerd haarscherpe foto’s kunt maken. Deze duikbrilcamera is geschikt voor de echte duiker want je kunt maar liefst tot 40 meter diepte afdalen met dit product. Met een 32 GB micro SD kaartkan je maar liefst 960 minuten filmen. De HD 320 is leverbaar in een blauwe kleur zoals te zien op onderstaande foto.
liquid-image-hd-320

Liquid Image HD322 Scuba Series

De Liquid Image HD322 Scuba Series kan net als de Videomask HD320 filmen in een resolutie van 1280×720 @ 30 fps (HD 720p). Ook de overige specificaties zijn gelijk. Het grote verschil zit in de lens. de Videomask HD320 beschikt over een 54 graden lens, terwijl deze HD322 beschikt over een Wide Angle (groothoek) 136 graden lens. Daarnaast is deze duikbril uitgevoerd in een prachtig zwart design.
liq-image-hd322

Liquid Image Scuba Series HD 1080p

De Liquid Image Scuba Series HD 1080p is het absolute topmodel van Liquid Image. Deze duikbril met camera beschikt over een Full HD 1080P video resolutie, en maakt foto’s met een resolutie van maar liefst 12 Megapixels! Ook is het mogelijk om beelden te schieten met 60fps wanneer de 720p resolutie wordt gebruikt. Deze bril beschikt over een uitstekende camera voor extra scherpe beelden, en kan gebruikt worden tot een diepte van 40 meter.
liquid-image-scuba-series-1080

Liquid Image Accessoires

Natuurlijk zijn er voor deze Liquid Image camera’s ook handige accessoires verkrijgbaar, wat bijvoorbeeld erg handig is wanneer je diep onder water bent is de Liquid Image Duiklamp deze lamp is aan de zijkant van je duikbril te bevestigen zodat je ook met weinig daglicht mooie videobeelden kunt maken, een echte aanrader dus! De lamp is voorzien van een krachtige LED-lamp en is waterdicht tot 120 meter onderwater.liquid-image-duiklamp

4 gedachten over “Duikbril camera’s uitgelicht

    1. Ik heb het nagevraagd bij de Fabrikant en vervolgens aangepast in de tekst. Het verschil zit in de hoek van de lens. De HD320 heeft een hoek van 54 graden, de HD322 heeft een groothoek lens (wide angle) van 136 graden.

      Like

    1. Hallo Rene,

      Een GoPro met flatlens geeft inderdaad ook prachtig beelden! Mooie filmpjes van je duiktrip zijn altijd welkom bij ons:)

      Like

Plaats een reactie