ContourGPS met Ingebouwde GPS Module

ContourGPS brengt locatiegebaseerde Full-HD video op de markt voor spotprijs
13 september, 2010 (Groningen, Nederland) – Contour, de marktleider in handsfree videocamera’s, introduceert samen met het Groningse V-Nix.nl de Contour GPS; een sportcamera waarmee realtime GPS-gegevens worden geïntegreerd met high-definition video-opnames. Met de introductie van deze GPS-camera komt er ook meteen een nieuwe locatiegebaseerde videocommunity uit waarmee gebruikers hun verhalen en video’s kunnen delen.

Contour zegt met de ContourGPS klaar te zijn voor een nieuw tijdperk waarin Full-HD en GPS-tracking de boventoon zullen voeren. “GPS-gegevens voegen een nieuw spannend element toe aan het vertellen van een verhaal met video,” aldus Contour. “Je kunt ook je eigen avonturen op een kaart zetten en nieuwe plaatsen ontdekken die door andere gebruikers zijn beschreven. Deze naadloos overlopende camera-naar-community-ervaring combineert de functionaliteit van The Flip, YouTube en Google Maps in één simpel, eenvoudig te gebruiken product.”

Met een geïntegreerde GPS-ontvanger bepaalt ContourGPS één keer per seconde de locatie met exacte nauwkeurigheid. De GPS-gegevens en het nieuwe Full-HD beeldmateriaal kunnen vervolgens eenvoudig worden bewerkt met de nieuwe Contour Storyteller-toepassing. Contour-Storyteller werkt op zowel Mac als Windows en maakt het simpel om video’s te organiseren, de camera te configureren en nieuwe verhalen online te plaatsen.

Met de introductie van ContourGPS wordt Contour.com de eerste locatiegebaseerde videocommunity ter wereld. Binnenkort kunnen gebruikers hier heroïsche bergafdalingen bekijken waarbij ze voortgang, snelheid en daling op een kaart kunnen zien.

ContourGPS is een robuuste actioncam die Full-HD video met realtime GPS-gegevens combineert voor de optimale beleving bij het bekijken van de opnames. Door de beperkte oplage is deze camera nu al te preorderen op het web. ContourGPS zal in Nederland worden gereleased op 1 oktober en de Groningse V-Nix.nl heeft de primeur.

Over Contour
Contour, voorheen VholdR, is marktleider in het segment handsfree videocamera’s. Contour produceert compacte, slimme en onverwoestbare actioncamera’s die onmisbaar zijn voor de hedendaagse avonturier. Snowboardafdalingen, skate-runs, fietstochten, motortoertochten, wandelingen en parachutesprongen, de opnamemogelijkheden van Contour camera’s zijn oneindig. Ga naar Contour voor meer informatie over Contour camera’s en de release van de nieuwe ContourGPS.

Belgen kunnen de Contour via GetActioncameras.be kopen met gratis verzending.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s