Bear Grylls’ Top Vijf Survival Tips

Ineens overkomt het je: je raakt verdwaald tijdens je vakantie, of gewoon hier in Nederland, het is koud (of indien op je vakantieadres: vreselijk heet) en je hebt honger en dorst.  Tot overmaat van ramp heb je kortgeleden je mobiele telefoon in de toiletpot laten vallen en je nieuwe is nog onderweg met de post. Allemaal heel erg ongelukkig, je hebt honger, dorst en je wilt uit deze benarde situatie. Je bent ineens op jezelf aangewezen en je beseft je dat je een met de natuur moet zijn om deze vreselijke gebeurtenis te overwinnen.

Wat kun je doen? Wachten? Nee, wachten is geen optie, je wilt de wedstrijd niet missen en hebt geen zin om een uur of drie op je nagels te moeten bijten. Want dat is buitengewoon slecht voor je tanden. Je gaat het avontuur aan!

Tip 1.
Je hebt vreselijke dorst, je keelt voelt schraperig aan en je gewoonlijk fluweelzachte klank is veranderd in een buitengewoon akelige grafstem door het gebrek aan vocht.
De tip van Bear Grylls: Ga op zoek naar planten, die hebben van nature water nodig (zoals wij allen). Ze groeien vaak in de buurt van water, dus volg de plantengroei en je vindt vanzelf water! Bear Grylls zegt hierover (vrij vertaald): Als water stilstaat en vies bruinig is en wat apart ruikt kun je het beter niet drinken.

Lukt bovenstaande je niet? Dan kun je altijd nog je eigen urine drinken, dat is (indien vers) steriel, aldus onze held Bear.

Tip 2.
Het wordt donker en het is nodig om een kamp op te zetten, je wilt midden in de nacht niet akelig verrast worden door een boom die plotseling op je hoofd valt. Wees dan slim en plaats je tent (deze tip is ook handig voor op de camping) (of tak met bananenblad) niet onder een boom.
Bear Grylls:
Bomen zijn de grootste killers in de jungle. Zoek een open plaats om je kamp op te slaan of trek een mammoetboom om. In de laatste zitten vaak slangen, enige voorzichtigheid is hierbij geboden dus.

Tip 3.
Het is weer ochtend en je hebt een goede nachtrust gehad, je bent toe aan een ontbijtje!
Bear Grylls: Verspil je tijd niet in de jungle aan het jagen op wilde dieren, je hoeft ook geen val te zetten. Er zijn voldoende lekkere plantjes die je kunt eten. Maak jezelf bekend met eetbare planten voordat dit je overkomt. Toch zin in vlees? Restjes van dieren die je hebt gejaagd trekken beren aan, laat deze dus niet slingeren.

Tip 4.
Je loopt door het woud en ziet geen andere weg dan een rivier oversteken, je hebt alleen je A zwemdiploma en bent dus niet de beste zwemmer.
De tip van Bear: Als je niet kunt zwemmen maar het niet anders kan, kun je je broek gebruiken als een soort zwemvest. Trek je broek uit, knoop de broekspijpen dicht en vul de broek met lucht.

(Hoe dit precies in zijn werk gaat weet ik niet, maar probeer het eens uit zou ik zeggen ;))

Tip 5.
En wat hebben we hier nou van geleerd?
De tip van survivalman Bear Grylls: “Don’t get lost”
Oh en wist je dat naaldjes van een denneboom 8 keer zoveel vitamientjes bevatten dan sinaasappelsap?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s