Man-Kung Kruisbogen

Kruisboog schieten is een hele leuke sport. Het gevoel van het schieten met een krachtige kruisboog geeft een enorme kick, zeker wanneer je het doelwit weet te raken. Wanneer je wilt beginnen met kruisboog schieten hoeft dit niet veel te kosten, bij V-Nix hebben we al kruisbogen te koop voor 14,95 zoals de Man-Kung mini 50lb inclusief 5 pijlen. Daarnaast beschikken wij over een ruim assortiment ManKung kruisbogen voor de meer ervaren schutters.

man-kung-50lb-mini
Man-Kung 50lb mini kruisboog

De trekkracht van een kruisboog wordt uitgedrukt in lb of lbs. Voor een beginner is het aan te raden om te beginnen met een kruisboog met een trekkracht van 50 of 80 lb. Wanneer je wat meer ervaring hebt kan je kiezen voor een kruisboog met meer kracht zoals bijvoorbeeld 120, 130 of 150 lb.

man-kung-150lb-houten-kruisboog
Man Kung 150 lb houten kruisboog

Een kruisboog is natuurlijk geen speelgoed, daarom is het belangrijk om goed te kunnen oefenen, dit kan met de schietschijf die te koop is bij V-Nix. Daarnaast is het handig om enkele reserve pijlen aan te schaffen.

schiefschijf

Voor het aanschaffen van een kruisboog is het belangrijk om te weten welke regels er in Nederland gelden. Kruisbogen zijn toegestaan wanneer de eigenaar 18 jaar of ouder is, en mogen alleen gebruikt worden op eigen terrein. Neem een kijkje in onze kruisboog winkel voor meer info en het volledige aanbod aan kruisbogen bij V-Nix.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s