Sony HDR-AS15 Actioncamera officieel aangekondigd

Een tijdje geleden werd al bekend dat ook Sony een actioncamera op de markt zou brengen, dit weekend zal de camera te zien zijn op de IFA in Berlijn.
De HDR-AS15 moet gaan concurreren met de bekende actioncam merken als GoPro, Contour, Drift en inmiddels ook JVC.

De specificaties van de nieuwe Sony HDR-AS15 zijn er in elk geval goed uit. Zo is het als we de de specificaties mogen geloven mogelijk om te filmen op 120 FPS in een 720p resolutie, een specificatie die tot nu toe geen enkele andere sportcamera ondersteunt.
sony-hdr-as-15

Verder is de camera Voorzien van een 16 megapixel Exmor R-cmos-beeldsensor, en een f/2.8 15,3mm-Tessar-lens van Carl Zeiss. Uiteraard kan het apparaat in 1080p filmen, in een beeldhoek van 170 graden. De camera weegt 90 gram, en is tevens voorzien van digitale SteadyShot-beeldstabilisatie.

Zoals vrijwel elke nieuwe actioncam is ook de Sony uitgerust met ingebouwde 802.11n-Wi-Fi. Aansluiting kan via de micro HDMI uitgang en een usb 2.0 aansluiting.
Beelden kunnen opgeslagen worden op een Micro SDHC kaartje, of een Memory stick micro kaartje.

Met behulp van een Android of iOS smartphone kunnen video’s op de camera worden bekeken met de PlayMemories Mobile-applicatie.
De Sony actieecamera is standaard niet waterdicht, maar wordt net als de GoPro geleverd met een 60 meter waterdichte case.

De camera zal in oktober naar Europa komen, en zal verkrijgbaar zijn in een standaard versie, en een WiFi versie.

Sony HDR-AS15 Video

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s