GoPro 960 vs. GoPro 1080p Actioncam Vergelijking In het kort

GoPro staat al tijden bekend om zijn uitstekende Point-of-View camera’s met groothoeklens. Met de introductie van het 960-model hebben ze laten zien dat dit geen €300,- of meer hoeft te kosten. De grote vraag is natuurlijk “Hoe goed is GoPro-960 in vergelijking met de GoPro HD-1080p?”
Vergelijking GoPro HD960 vs. GoPro HD1080

Net als de GoPro 1080p is de GoPro-960 tot 60 meter waterdicht. De GoPro-960 is gemaakt van dezelfde hoogwaardige materialen die we kennen van alle GoPro Camera’s. Daarnaast kan de GoPro-960 ook in 25/50fps PAL, wat hem perfect maakt voor videoproducenten.

Maar wat zijn de verschillen dan? De GoPro HD960 verschilt op twee punten van zijn de GoPro HD1080p. Ten eerste is de resolutie lager, zoals de naam al doet vermoeden. Als laatste heeft de GoPro HD960 GEEN BUS extensie poort aan de achterzijde zitten.

Wacht even! De 960 is nieuwer maar bevat minder functies dan de 1080? Helemaal correct, deze camera is bedoeld om de brug te vormen tussen de High-end en de Low-end camera’s. Die taak vervult de 960 dan ook perfect.

Wat is Tall-HD 960p Resolutie?

Tall-HD of 960p houdt in dat de camera een videoresolutie van 1280x960px heeft. Een standaard HD resolutie bedraagt 1280x720px. Tall-HD bevat wat meer detail dan een standaard HD camera doet, dit resulteert in scherpere opnames. Deze videoresolutie wordt voornamelijk toegepast in de Action en sportcamera wereld.
Conclusie

De GoPro 960 is minder uitbreidbaar dan zijn broertje en heeft een kleinere resolutie. Terug naar de vraag “Wat is de beste GoPro Camera: de GoPro HD-960 of de GoPro HD-1080?”. Het antwoord is simpel, er is geen ‘Beste’, de GoPro HD960 is De perfecte oplossing voor HD-liefhebbers die simpelweg geen Full-HD nodig hebben. De GoPro HD-1080p blijft het vlaggenschip van GoPro, met alle toeters en bellen die een Actioncamera kan hebben. GoPro HD-960 vult het gat tussen de hoogste resolutie en laagte resolutie perfect op.

 

P.s


. Wij vinden wel dat GoPro met het verwijderen van de BUS-extensie poort een El-Cheapo zet heeft gedaan. Bij deze zien we de buspoort dan ook graag verschijnen in nieuwere versies GoPro HD960!

Powered by V-Nix

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s