Live ContourGPS beelden vs. GoPro LCD-scherm

Wat zijn het?
Contour Connect View en GoPro LCD BacPac zijn twee volledig nieuwe systemen waarmee opnames direct kunnen worden bekeken en worden teruggekeken. Met de Connect View stuur je live beelden door naar je iPad, iPod Touch of iPhone. De Android App zal binnenkort uitkomen; je kunt je hier alvast inschrijven voor deze App. De GoPro LCD BacPac werkt iets eenvoudiger en hoeft enkel op de achterzijde van de camera te worden geklikt.


Voordelen
De Bluetooth-kaart voor de ContourGPS werkt als Viewfinder en laat je ook beelden terugkijken. Mooie extra van deze kaart is dat er niets uit de camera steekt; de achterklep kan nog steeds dicht. De Connect View heeft net als een mobiel een Bluetooth bereik van zo’n 10 meter.

De GoPro LCD BacPac is eenvoudiger te monteren met een One-Clik systeem en beschikt over One-Button Operation. Ideaal voor mensen die niet van veel toeters en bellen houden. Simpel en functioneel!
Nadelen

Aan ieder voordeel zit een nadeel, zo ook bij de Connect View. Omdat deze kaart in het geheugenslot voor de MicroSD geplaatst moet worden blijft er geen ruimte over voor…een MicroSD! Geen opslagmogelijkheid op het toestel zelf dus. De beelden kunnen natuurlijk wel gewoon op je iPhone, iPad of iPod Touch worden opgeslagen.

Het nadeel van de GoPro LCD BacPac..tsja..is die er wel? Eerlijk gezegd is het wel een mooi apparaatje waar ze goed over nagedacht hebben. Waterdichte achterkleppen voor de behuizing zijn meegeleverd. Ook niet geheel onbelangrijk, want de GoPro wordt er wel iets dikker van.
Verdict

Een mooie aanvulling op beide camera’s en een echte must-have wanneer je je video-instellingen perfect wilt hebben.

Maar welke moet ik nu kiezen? Dat ligt natuurlijk aan de camera die je al hebt.

En welke is beter? Als we het hebben over gebruiksgemak is de GoPro de absolute winnaar. Moet je nog een camera kopen maar twijfel je nog, dan kan dit je zeker over de streep trekken. Voor de iPod/iPad/iPhone bezitters blijft de Connect View toch echt beter. Zeg nou zelf, wat is er mooier dan je beelden direct op je telefoon binnen te krijgen? Geen conversie-tools meer voor .AVI naar .MP4 maar gewoon direct terugkijken!

Powered by V-Nix

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s