Breaking News: Contour komt met ContourROAM !

Contour lanceert vandaag een nieuwe camera, de ContourROAM. Volgens Contour de gemakkelijkste Action Camera in gebruik. De cam heeft een single record button waarmee je de camera meteen aanzet en je snel kunt opnemen (handig: het is eigenlijk een switch, zodat je altijd kunt zien of je opneemt of niet), een lens met een blikveld van 170 graden en hij is helemaal waterdicht tot op een meter diepte. Geen case meer nodig voor de ContourROAM! En dat voor €199,– Cheap ass (slang voor goedkoop) dus.

Gemakkelijk en snel opnemen

De ContourROAM heeft een one-step recording functie waardoor je in een handomdraai kunt beginnen met filmen. Je zet de camera aan met de schuif en twee seconden later film je al. Dit is in vergelijking tot andere action camera’s snel. Door de record switch zie je altijd wanneer je aan het filmen bent en wanneer niet. Erg handig en eigenlijk onmisbaar voor een action camera zonder lcd scherm. Er zit zelfs een laser op zodat je de camera goed kunt positioneren. De camera heeft een ingebouwde microfoon.

Opnamekwaliteit
De lens is een zogenaamde wide-angle lens van 170 graden waardoor je alles goed en mooi in beeld krijgt. Je kunt kiezen om te filmen in 1080p, 960p of 720p (dit is overigens de standaard instelling) en foto’s hebben een resolutie van 5MP. De witbalans wordt automatisch aangepast. De lens is draaibaar en is ook voorzien van een horizontale laser zodat je de camera goed kunt richten op het gewenste filmpunt.

Water Proof
De ContourROAM is waterdicht tot op een meter diepte, maar ook extra bestendig tegen sneeuw en stromende regen. Wil je diepzeeduiken met je ContourROAM dan heb je een ContourROAM Waterproof Case nodig waarmee je tot 60 meter diepte kunt duiken. De body van de action camera is van aluminium en kan flinke klappen aan.

Opslagcapaciteit
De nieuwe Contour slaat je videomateriaal op een MicroSD kaart op (max. 32 gig.), die je wanneer deze vol is gemakkelijk kunt omwisselen.

Kortom: Met de Contour ROAM heb je een goede lichtgewicht Action Camera, 1080p filmkwaliteit, water resistent, veel opname opties (in te stellen op je pc dmv de Contour Storyteller software) en hij neemt vrijwel direct op. Voor €199,– vind je nergens zo’n uitgebreide en goede camera.

 

Belgen kunnen Contour Cameras waaronder de ContourROAM via GetActioncameras.be kopen met gratis verzending.

 


Edit:

Een Contour Roam uitgebreide specs list is hier te vinden. Wel even naar beneden scrollen.