i-Copter avontuur, de eerste keer vliegen

Vliegen met de i-Copter

Vandaag gebeurt het dan eindelijk, ik vlieg vandaag mijn eerste helikoptervlucht. Met de i-Copter van Syma, een 3-kanaals infrarood coaxiaal RC heli, een spannende dag voor mij dus. Ik ga hem besturen met mijn iPhone, hier hoef ik alleen maar de Syma i-Copter app voor te installeren (die overigens gratis is). Ik zou ook mijn Android telefoon kunnen gebruiken, de app is ook te downloaden in de Android market. Ik haal de RC heli voorzichtig uit de verpakking en begin de gebruiksaanwijzing te lezen.

1. Haal je i-Copter uit de verpakking.
2. Installeer de gratis Syma i-Copter app op je iPhone
3. Druk op ‘go’ en kies de heli uit die je hebt gekocht. Ik kies voor de S102 Army Force (S102G)! Want die heb ik zojuist uit zijn veilige doosje gehaald.

4. Nadat ik mijn heli heb gekozen krijg ik een controller interface te zien.
5. Ik sluit de infrarood connector aan op de earphone jack mijn iPhone en zet het geluid op het allerhardst (hij maakt hiermee verbinding).

6. Ik kies voor het A kanaal in de interface van de app (er zit ook een B kanaal op zodat een ander ook kan vliegen met zijn of haar i-Copter)

7. Onderop de heli zit een schuifknop met on/off (ik zet hem op on)
8. Dan open ik de throttle (eerst zachtjes want dit is mijn eerste RC Heli)
De propellor begint te draaien, voorzichtig nog wat meer throttle en de heli stijgt op! Als je de iPhone heen en weer beweegt gaat de heli mee (motion control system, je kunt ook met je vinger op je scherm besturen). Erg leuk om te doen en helemaal niet moeilijk om te besturen. Ik vind het gemakkelijker om de heli met de vinger op het scherm te besturen want ik slinger mijn iPhone wat te hard heen en weer waardoor het net lijkt of ik met de heli aan het stunten ben.

In de doos:

  • RC Heli
  • Infrarood connector
  • Oplaadkabeltjes voor usb
  • Extra blades
  • Handleiding

Kortom:

Leuk speeltje
Compatible met iPad, iPhone, iPod touch en Android toestellen.

i-Copter S111G
Syma heeft nog een aantal van dit soort heli’s en nog een leuke is de S111G. Een rode heli. Cool hè! Wordt geleverd met dezelfde spullen: infrarood connector, oplaadkabeltjes USB, extra blades en een handleiding.


i-Helicopter
Een andere fabrikant komt met de i-Helicopter, een micro coaxiaal helikoptertje ook te besturen met je mobiel (iPhone, iPad, Android, iPod Touch). Deze wordt geleverd met infrarood extra blades, een laadkabel, handleiding en uiteraard infrarood connector. Deze heli heeft een metalen frame en verlichting die je kunt uitzetten.

Bereik en vliegtijd i-Copter en i-Helicopter
Alle heli’s hebben een bereik van maximaal 6 meter en een vliegtijd van 8 minuten. Ook bevatten deze drie heli’s en voorzien van gyro stabilisatie. Kijk voor specifieke info op onze site, de links staan hieronder.

Want one?

Klik hier voor de i-Copter S102G

Klik hier voor de
i-Copter S111G

klik hier voor de i-Helicopter

Klik hier voor een overzicht van alle Syma Helicopters die verkrijgbaar zijn bij V-Nix.nl

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s