Studenten ontwikkelen helmcam voor paardenraces

Twee studenten aan de universiteit van Arizona in de Amerikaanse staat Tucson hebben een speciale helmcamera ontwikkeld om paardenraces beter en op revolutionaire wijze in beeld te kunnen brengen.

Het doel van de ontwikkelaars David Matt en Kensleigh Hobby was om de toeschouwers van de paardenraces (die meestal in de tribune of achter de TV in de gokhal zitten) het idee te geven alsof ze zelf in het zadel zitten. Je merkt de snelheid van de paarden en jockeys als nooit tevoren.

De twee superstudenten begonnen eerst met een gewone camera en een helm, en plakten deze met Duckttape aanelkaar. Nu hebben ze een helm ontwikkeld waar de action camera in is verwerkt en wordt half 2012 op de markt gebracht door de zelf opgerichte firma EquiSight. Kun je zo lang niet wachten? 😉 Dan heb ik hier alvast een filmpje voor je.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s