Met deze spy cameras word jij de ultieme spion

Eergisteren keek ik naar een programma van misdaadverslaggever Alberto Stegeman en nog een misdaadachtig TV programma van John van den Heuvel, Recht Gezet. De programma’s gingen over een onderwerpen waar ik het verder niet over ga hebben. Waar ik het wel over ga hebben zijn de spy cameras die altijd gebruikt worden in dit soort uitzendingen. Er zijn miljoenen mensen die naar dit soort programma’s kijken en dus ook de spy cameras voor ogen krijgen die onze vaderlandse spionnen regelmatig in gebruik stellen.

Horloge als spy camera

Spy horloges worden vaak gebruikt om geluid op te nemen, ze zijn echter ook uitgerust met een spy camera om iedereen ongezien op de gevoelige plaat vast te kunnen leggen. Het lijkt mij wel wat lastig om ongezien te filmen met deze polshorloges aangezien het niet gebruikelijk is om tijdens gesprekken opzichtig met je pols in iemands gezicht te zwaaien. Een echte spion kan dat natuurlijk wel. Je kunt ook foto’s maken van bijvoorbeeld vertrouwelijke documenten die je op het bureau van je collega ziet liggen.

spy cameras-spywatch

Spionage Pen

Als het spionageklokje niet van je gading is dan kan de Spy Pen je vast wel bekoren. Mij in ieder geval wel. Je kunt net doen alsof je belangrijke notities aan het schrijven bent (er komt gewoon echte inkt uit de spy pen dus je hoeft niks te faken) en tegelijkertijd een collega filmen die de hele tijd belachelijke filmpjes op YouTube zit te kijken terwijl jij voor zijn vervelende klusjes opdraait. Hou je pen wel goed in de gaten, want een kantoor is gevoelig voor pennendiefstal.

spy cameras-spionage-pen

Spy cameras als autosleutel

Je kunt ook je autosleutel een oogje in het zeil laten houden. Niet je echte autosleutel natuurlijk, maar een die er op lijkt. Een spionage autosleutel die  filmt. Deze spionage actie is ook heel simpel te organiseren, gewoon nonchalant met je sleutelbos spelen (niet te hard slingeren met je spionage autosleutel) en je filmt alles wat je maar wilt filmen.

spy cameras-sleutelcamera

Als je thuis bent slinger je het spionage apparaat van je keuze aan je laptop en kijk je al je gefotografeerde en gefilmde materiaal terug. Je bent nu in bezit van het ultieme bewijsmateriaal. Voor wat? Dat is aan jou, ik wijs je alleen even op de tools.

Bekijk hier alle SpyCam die verkrijgbaar zijn bij V-Nix.nl

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s