Top 6 Action Camera’s voor op je Motor

Review VIO POV HD, Contour+, Drift HD, GoPro HD Hero2, Bullet HD en Liquid Image

(met dank aan Motor.nl)

VIO POV HD, Contour+, Drift HD, GoPro HD Hero2 en de Bullet HD Adventure zijn de meest gebruikte motorsportcamera’s. Motor.nl heeft naast deze 5 action camera’s ook nog de Liquid Image getest in een offroad ritje. Alle camera’s zijn tegelijk gemonteerd op de motor of op de helm, zodat je in het filmpje goed kunt zien wat de beeldkwaliteit is.

Contour+, ook wel Contour Plus kwam als zeer positief uit de test, mede door de app waarmee je de camera via je  smartphone kunt instellen en omdat je kunt zien hoe de camera gericht is. De lens is 170 graden draaibaar en filmt met 50fps.

De GoPro Hero HD2. In het filmpje kan je erg goed zien hoe helder het beeld is van deze topcamera. 1080p, 60fps, krasvrije waterdichte behuizing, noem maar op.

VIO POV HD, dit is de enige camera waarbij de lens los van de filmunit zit, er zit anderhalve meter snoer aan de camera lens waardoor je de lens op plaatsen kunt monteren waar andere camera’s niet kunnen komen. Op het LCD scherm kun je precies zien wat je doet, de VIO POV heeft veel programma mogelijkheden zodat je in vele omstandigheden de juiste instellingen kunt vinden. De camera werkt met penlites, hier kun je 5 uren achterelkaar opnemen.

Liquid Image, hier waren de mannen van motor.nl zeer verrast over de kwaliteit. De bril werkt goed en is gemakkelijk te bedienen.

Drift HD, deze camera heeft een draaibare lens en is verwisselbaar bij eventuele beschadiging. De afstandsbediening die op het stuur geplaatst kan worden is erg handig. De Drift HD beschikt over een ruim keuzemenu. Het windgeruis is een nadeel, bij snelheden raden zij aan een externe microfoon te gebruiken.

 

 Bekijk hier alle Camera’s voor op de motor die verkrijgbaar zijn bij V-Nix.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s