Walkie Talkie versus PMR

Walkie Talkie : lopend praten

Walkie Talkies zijn multi-functioneel en geschikt voor vele doeleinden. Ze zijn een goedkoop alternatief voor de mobiele telefoon (je hoeft tenslotte maar eenmalig een investering te doen) en hebben ook bereik op plekken waar het mobiele netwerk geen of slecht bereik heeft. Walkie Talkies zijn populair onder wandelaars, vissers en bergbeklimmers, maar worden ook gebruikt  tijdens de wintersport of voor droppings. V-Nix.nl heeft een divers assortiment van de nieuwste generatie Walkie Talkies op voorraad. In dit artikel wordt het verschil uitgelegd tussen deze nieuwe en oude generatie Walkie Talkies.

Private Mobile Radio

De nieuwste generatie Walkie Talkies die tegenwoordig verkrijgbaar zijn, staan ook wel bekend als PMR’s. PMR staat voor Private Mobile Radio. In de volksmond wordt er echter nog steeds gebruik gemaakt van het begrip Walkie Talkie. Het gebruik van PMR’s heeft de afgelopen jaren een enorme vlucht genomen en dat is logisch, gezien de verbeteringen die een PMR heeft ten opzichte van de vroegere Walkie Talkies. De eerdere generaties maakten gebruik van de lange golf frequentie van 27 MHz terwijl PMR’s gebruikmaken van de korte golf frequentie van 446 MHz. Een hogere frequentie zorgt ervoor dat de elektronica te comprimeren is waardoor de PMR’s lager in gewicht en afmetingen zijn. Dit is natuurlijk wel zo prettig tijdens het sporten of wandelen.
Motorola TLKR T8

Groot bereik

Het bereik van de nieuwste generaties Walkie Talkies kan oplopen tot wel tien kilometer. De Topcom Twintalker 9500 Long Range of Motorola TLKR8  zijn hier een goed voorbeeld van. De reden dat deze nieuwe generatie Walkie Talkies langere afstanden afleggen komt doordat de antennes van een Private Mobile Radio 446MHz een betere signaalontvangst hebben dan de antennes van Walkie Talkies van 27 MHz. Het bereik blijft echter wel afhankelijk van de omstandigheden van de omgeving. Zo heb je op open water of grote vlakten een hoger bereik dan in beboste gebieden of binnen de bebouwde kom. In de meeste landen binnen de Europese Unie is de frequentie PMR446 vergunningvrij. In de VS mag je Walkie Talkies die communiceren over deze frequentie echter niet gebruiken omdat deze is toegewezen aan radioamateurs.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s