Parrot AR Drone 2.0

De Parrot AR Drone 2.0, een quadricopter die te besturen is met een smartphone of tablet. Deze gadget is de opvolger van de zeer succesvolle AR Drone. Zoals te verwachten heeft de AR Drone 2.0 een groot aantal verbeteringen ondergaan.

AR Drone 2 verbeteringen

Het eerste wat opvalt aan de nieuwe AR Drone is dat deze een verbeterde camera heeft gekregen. De 2.0 versie beschikt over een camera waarmee het mogelijk is om HD 720p (1280×720 pixels) video’s te maken. Deze beelden zijn te zien op je Android of iOS smartphone en tablet.

Een andere mooie verbetering die Parrot heeft doorgevoerd is de verbeterde verticale stabiliteit, waardoor deze een stuk stabieler zal vliegen.

De grootste update is de Absolute flight modus. Hierdoor is de quadricopter nog gemakkelijker te besturen voor beginners. Een ingebouwde 3D-magnetometer vertelt je smartphone exact waar deze ten opzichte van je smartphone of tablet is. Hierdoor maakt het niet uit welke kant je op vliegt, de besturing blijft altijd hetzelfde. Het is dus niet meer nodig om in spiegelbeeld te vliegen, iets wat vaak lastig is voor beginners.

Leuke toevoeging is de ingebouwde stunt modus. Door twee keer te klikken op de hoogtetoest maakt de AR Drone een backflip. Tot slot beschikt het apparaat over een USB ingang om foto’s en video’s op USB te kunnen opslaan.

AR Drone FreeFlight 2.0 App

Om het apparaat aan te kunnen besturen is de AR.FreeFlight 2.0 app uitgebracht. Waarmee vliegen nog gemakkelijker is. Bovendien brengt deze app een aantal nieuwe functies met zich mee. Met de nieuwe AR Drone app is het mogelijk om gemaakte HD video’s en foto’s direct te uploaden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s