GoPro HERO 3 Gelanceerd

Vannacht heeft GoPro in Amerika de gloednieuwe GoPro HD HERO 3 aangekondigd. De GoPro HERO 3 is de opvolger van de HERO 2, en heeft zoals verwacht een aantal verbeteringen gekregen. GoPro komt met drie verschillende modellen; HERO 3 Black, HERO 3 Silver, HERO 3 White. De grootste veranderingen zijn te vinden in de Black edition, deze zal dan ook als eerste worden besproken in deze blog.

Nieuw design, nieuw formaat

Het eerste wat opvalt aan de GoPro HERO 3 is dat deze 30% smaller is geworden. Daarnaast valt natuurlijk direct de zwarte achterkant op. GoPro camera’s worden veel gebruikt in tv producties, en daarin geeft zwart een veel professionelere uitstraling. Doordat de camera 30% smaller is geworden is deze ook 25% lichter geworden. Dit heeft als voordeel dat je de camera nog comfortabeler op bijvoorbeeld je hoofd kunt dragen.

Sterk verbeterde videokwaliteit

De HERO 3 black Edition heeft een groot aantal verbeteringen in de videokwaliteit gekregen. Zo is het mogelijk om te filmen in een 4K resolutie met 12fps en 2.7K in 24fps.
De grootste verbetering is de mogelijkheid om te filmen in 1080p met 60fps, en 720p in 120fps. Met deze 120 fps modus maak je haarscherpe slow-motion video’s.

Ingebouwde Wi-Fi

De drie nieuwe modellen beschikken allemaal over ingebouwde WiFi. Je hebt hiervoor dus geen Wi-Fi BacPac meer nodig zoals bij zijn voorganger wel het geval was. Hierdoor kan je de camera bedienen met de GoPro App op je IOS of Android apparaat. Bij de black edition ontvang je tevens een remote die we kennen van de WiFi & Remote combo voor de HERO 2.

2x zo goed in het donker

Een andere grote verbetering aan de GoPro HERO 3 is de verbeterde low-light performance. Dit komt er op neer dat de camerabeelden in het donker een stuk beter zijn.
Voortaan schiet je dus ook in het donker haarscherpe videobeelden, tot wel 2x zo goed.

Haarscherpe 12MP foto’s

Maak nu ook haarscherpe foto’s met je actiecamera. De HERO 3 Black Edition beschikt namelijk over een foto resolutie van 12MP. Bovendien beschikt de camera over een burst mode van maar liefst 30fps! Ook de kwaliteit van foto’s is in het donker 2x zo goed als bij zijn voorganger.

Verbeterde Audio

GoPro ziet in dat audio erg belangrijk is, en heeft daarom veel tijd gestoken in het verbeteren van het audio systeem. Achtergrond geluiden zullen beter worden vastgelegd, en de windruis reductie is een stuk beter geworden.

GoPro HERO 3 Black Edition Video

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s