Magic Wheel versus Gaus Wheel

Wat is het? De Magic Wheel is een Magic Wheel, de Gaus Wheel is ongeveer hetzelfde maar toch iets anders. Beide keren is het een fietswiel dat je tussen je benen zet en als een soort step gebruikt om je van plaats A naar B te verplaatsen.

Je zet je ene been op het wiel en met de andere step je om vaart te maken. Wanneer je eenmaal als een tierelier gaat kun je beide benen er op zetten.
Beide wheels zijn voorzien van een wiel met een mooie dunne band, ruimte voor je voeten en een zwenkwiel aan de achterkant. Maar wat is nu het verschil tussen de Gaus Wheel en de Magic Wheel? In dit artikel wordt dit een stuk duidelijker. Beide wheels zijn overigens van dezelfde fabrikant.

Magic Wheel
De Magic Wheel is de voorganger van de Gauswheel. Hij is iets 6,3 kilo en kan tien kilo meer gewicht dragen dan de Gauswheel die maximaal 110 kilo draagt voordat ie uit zijn voegjes knapt. Het frame is van hoogwaardig plastic (ABS kunststof). Er zit een professioneel sportwiel op.


Gaus Wheel
De Gaus Wheel is het nieuwste model van de Magic Wheel. Het wiel is high-tech dubbel gespaakt met roestvrijstaal materiaal. Hij weegt 6,9 kilo, heeft een aluminium achteras, een luchtband achter, versterkte kunststof body, is oranje, het frame is van Fiberglas (versterkt nylon), hij is geschikt voor zowel beginners als gevorderden. Het apparaat heeft een pneumatisch achterwiel.Wat is er anders?

Het grootste verschil zit hem in het nieuwe, strakke design van de Gaus Wheel. Ook heb je meer afstand vanaf de grond op de Gaus Wheel, waardoor je sneller op vaart komt en gemakkelijker korte bochten kunt maken. Verder is de Gaus Wheel van ander plastic gemaakt. Met de Gauswheel heb je meer grip op het wegdek, mede door het pneumatische achterwiel. En er is nog een ander verschil: de prijs, de Magic Wheel is zo’n €70 goedkoper.

Powered by V-Nix

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s