Bear Grylls app

Vandaag test ik volgens vele survivalfans de ultieme app. The Bear Essentials, een app van Bear Grylls die je de meest gevaarlijke situaties helpt overleven.

Wanneer ik de app open, krijg ik maar liefst drie toegangsschermen. Ik krijg een disclaimer waarin staat dat deze app geen sinecure is voor het overleven van gevaarlijke situaties, maar een handelswijze die je eventueel zou kunnen gebruiken om het beste er van te maken. Prima.

Om deze app goed te kunnen testen, heb ik twee dingen nodig: mijn iPhone en een soort van wildernis waarin gevaarlijke situaties zouden kunnen ontstaan. Die iPhone heb ik reeds in mijn handje, een uitgestrekt natuurgebied (weilanden met een paar bomen en wat waterplassen) is de wildernis die ik voor vandaag heb uitgekozen.

SOS en Essentials
Terwijl ik met mijn iPhone steeds dieper het ‘oerwoud’ in wandel komt Bear Grylls al gauw in beeld om uit te leggen hoe de app werkt. Het gaat allemaal vrij rap en aan het eind van het filmpje zeilt de survivalman heel avontuurlijk aan een kabelbaan door het beeld. Wat ik er van heb opgevangen is dat wanneer je de iPhone heen en weer schudt hij een SOS bericht naar je contacten stuurt (die contacten moet je eerst wel instellen). Best cool, maar niet grappig wanneer je bezig bent de kompasfunctie te kalibreren waarbij je de telefoon in een 8-vorm moet bewegen. Ik heb dus aan het begin van mijn avontuur bijna mijn emergency contacten een bericht gestuurd dat ik in de problemen zit. Je kunt gelukkig wel snel cancellen.

De app is opgedeeld in verschillende onderdelen, de eerste is SOS. Wanneer je echt in de problemen zit schudt je de telefoon waarop deze een SOS bericht naar je contacten stuurt. De tweede tab Essentials is een reeks filmpjes waarin Bear uitlegt hoe jij je kunt voorbereiden op je avontuur.

Na het kijken van een of twee filmpjes legt onze avonturier uit dat je warme kleren moet inpakken en goede schoenen. Op beide onderdelen ben ik al gezakt. Laten we het dan niet hebben over de tent die hij aanraadt mee te nemen, er zitten gelukkig veel andere handige dingen in mijn handtas, waaronder chocoladekoekjes waar ik (mocht ik verdwalen) even op kan teren. Ik laat mij dus niet ontmoedigen en ga door naar de volgende categorie: Tools.

Tools
De kompas functie is erg handig, deze maakt gebruik van je gps, dus zorg wel dat je in een wildernis bent waar je deze verbinding hebt, anders heb je er niks aan. Naast je kompas heb je nog een zaklampfunctie en een wit, rood en groen licht dat je op je scherm krijgt. Handig om naar helikopters en dergelijke te seinen.
De morse code functie is magnifiek! Je tikt je bericht in en de morse code knalt van je scherm. Ideaal. Dit is mogelijk ook te gebruiken tijdens vergaderingen, maar dan moeten ze wel morse kennen. Whatsappen is makkelijker.

Index
De Index categorie is denk ik bedacht om mensen zoals ik te entertainen in de wildernis. Leuke filmpjes en actiefoto’s van Bear Grylls om de tijd te doden. Foto’s van Bear op een paard, foto’s van Bear in de sneeuw en Bear vluchtend voor een bosbrand. Ik krijg het er helaas niet warmer van, heb al mijn koekjes al opgegeten en besluit maar op huis aan te gaan (het vriest hier namelijk!).

Eerst maar eens leren hoe ik kan overleven in de wildernis voordat ik weer op avontuur ga. Dit kan met de vele fimpjes die deze app biedt, Bear leert je knopen leggen (serieus handig), vuur maken, en je kunt interactieve spelletjes doen. Je kunt leren reanimeren, mond op mond beademen (je moet in de microfoon van je telefoon blazen) en nog veel meer. Kortom: voor Bear Grylls en survivalfans een leuke app waar je je wel even mee kunt vermaken. Als je een leuke app wilt download je de Bear Essentials van Bear Grylls, hij heeft hem zelf ook.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s