GoPro vs Contour

Zowel GoPro als Contour maakt fantastische action cameras. De keuze tussen deze twee camera’s is daarom erg lastig, en vaak afhankelijk van je persoonlijke voorkeur. In dit artikel vergelijken we de GoPro HD Hero 2 vs Contour Plus.

GoPro HD Hero 2

De GoPro camera is ongetwijfeld de meest bekende camera van deze twee, maar is de camera daarom ook beter? Laten we eens kijken naar de specificaties.
Een reden waarom je zou kunnen kiezen voor de Hero 2 is de betere fotomodus, de Hero 2 maakt namelijk foto’s met een resolutie van 11 megapixels, bij de Contour Plus zal je genoegen moeten nemen met 5 megapixels. Een andere reden om voor de GoPro 2 te kiezen ten opzichte van de Contour Plus is de 120 FPS modus voor het maken van slow-motion filmpjes.

gopro-hd-hero-2

Contour Plus

Je hebt zojuist kunnen lezen wat de grootste voordelen van de GoPro zijn ten opzichte van de Contour Plus, maar de Contour heeft ook een aantal voordelen. Deze camera beschikt namelijk over ingebouwde Bluetooth waardoor je een directe verbinding met de iPhone of Android app hebt. Voor de iPhone is wel een Contour live view kaart nodig. Een ander voordeel van deze camera is de draaibare lens.

Contour-Plus

Beeldkwaliteit camera

Het belangrijkste is natuurlijk de beeldkwaliteit van de camera. Beide modellen filmen in Full-HD 1080P, waardoor de beeldkwaliteit voortreffelijk is. Welke camera daadwerkelijk beter is zal vooral afhangen van je persoonlijke smaak. Bekijk hieronder de vergelijkingsfilmpjes en oordeel zelf.

//www.viddler.com/player/a69a5c1d/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s